Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pestki słonecznika 1/2 szklanki
miód 3 łyżki
pierś z kurczaka 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
śliwki suszone 1/2 szklanki
olej do smażenia
jogurt naturalny 150 g
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka na słodko

Pierś z kurczka pokroić w paski. Zamarynować musztardą miodową solą i pieprzem. Odstawić na ok 30 minut.
W tym czasie na odrobinie oleju uprażyć pestki ze słonecznika, pod koniec dodać miód i smażyć paeę minut. Zdjąć z patelni i na tej samej patelni, dodając odrobinę oleju, podsmażyć pierś z kurczaka. Dodać suszone śliwki pokrojone w kostkę i zalać wszystko jogurtem naturalnym. Dodać pestki z miodem i dusić razem pod przykryciem ok 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 31.07.2011 21:22
Mięso na słodko od zawsze mnie fascynuje :) Smakowicie zapowiadające się danie :)
iknkirke 04.04.2011 13:14
fajne
jolaxa 14.02.2011 22:57
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak