Sposób przygotowania

Pierś z kurczka pokroić w paski. Zamarynować musztardą miodową solą i pieprzem. Odstawić na ok 30 minut.
W tym czasie na odrobinie oleju uprażyć pestki ze słonecznika, pod koniec dodać miód i smażyć paeę minut. Zdjąć z patelni i na tej samej patelni, dodając odrobinę oleju, podsmażyć pierś z kurczaka. Dodać suszone śliwki pokrojone w kostkę i zalać wszystko jogurtem naturalnym. Dodać pestki z miodem i dusić razem pod przykryciem ok 15-20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Mięso na słodko od zawsze mnie fascynuje :) Smakowicie zapowiadające się danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !