Sposób przygotowania

W głębokim rondlu stopić masło na małym ogniu.Marchewki,ziemniaki i por obrać,umyć,drobno pokroić,włożyć do rondla z masłem,wymieszać i dusić ok.5min.Oprószyć solą i pieprzem.Listki laurowe gałązki natki wrzucić do rondla.Wlać ciepły bulion oraz 1 i 1/2szkl wody,wymieszać,przykryć i zagotować.Włożyć umyte mięso,zmniejszyć ogień,gotować 12min pod przykryciem.Odkryć rondel,wyjąć kurczaka i pokroić go na kawałki.Śmietanę roztrzepać z żółtkiem,połączyć z kilkoma łyżkami gorącej zupy i mieszać przez 3min,ale nie gotować.Mięso z powrotem włożyć do garnka.Przyprawić do smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !