Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy sękacz

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
jaja 6 szt
cukier 25 dkg
mąka pszenna 15 dkg
mąka ziemniaczana 10 dkg
rum 3 łyżki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy sękacz

Masło utrzeć z cukrem, 4 żółtkami i 2 całymi jajkami. Dolać rum. Dosypać mąkę i proszek do pieczenia Wymieszać. Na końcu dodać pianę z 4 białek i wymieszać. W tortownicy rozsmarować cieniutką warstwę ciasta (1 - 2 łyżki ). Wstawić do piekarnika na 2 - 3 minuty, do zarumienienia. Znowu rozsmarować cienutka warstwę ciasta i upiec do zarumienienia. Powtarzać aż skończy się ciasto. Po wystudzeniu ciasto polać czekoladową polewą.
Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 27.10.2011 22:46
smaczny
Krystyna32 19.02.2011 09:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak