Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka w porach ze śmietaną i musztardą

4.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Delikatne mięso kurczaka duszone w porach i sosie śmietanowo-musztardowym. To danie jest przepyszne! Spróbujcie :)

Składniki:

piersi podwójne z kurczaka 2 szt
pory 3 szt
śmietana 12% 250 ml
musztarda 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
majeranek
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka w porach ze śmietaną i musztardą

Mięso kurczaka pokroić w paski, oprószyć przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju.

Pory pokroić w talarki, dodać do kurczaka i razem dusić, mieszając co jakiś czas.

Śmietanę połączyć z musztardą, przeciśniętym czosnkiem i majerankiem.

Kiedy kurczak będzie miękki połącz z sosem, wymieszaj i jeszcze chwilę duś.

Danie można podawać posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 09.07.2011 20:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak