Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z mięsem po meksykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina mielona 0,5 kg
oliwa 2 łyżki
pomidor 0,4 kg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
chili Prymat 1 łyżeczka
sól, pieprz
makaron muszelki 0,5 op.
fasola Jaś 1 op.
ser 15 dkg.
papryka zielona 1 szt.
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z mięsem po meksykańsku

w garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć drobno pokrojoną cebulę ,następnie włożyć mieloną wolowinę i zrumienić dodać do mięsa sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrojone w kawałki,paprykę pokrojoną w kosteczkę,koncentrat pomidorowy,doprawic proszkiem chili,solą i pieprzem przykryć i gotować na małym ogniu ok.15min.w międzyczasie ugotować makaron i osączyć ugotowaną fasolę i makaron wymieszać z mięsem w sosie przelać do żaroodpornego naczynia i posypać żółtym serem,wstawić do nagrzanego piek.do180st.i zapiekać ok.30min.podawać w naczyniu którym się potrawa zapiekała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 25.02.2014 17:20
pyszne danie,lubie makarony
Robert10 20.07.2011 12:05
fajna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak