Sposób przygotowania

pieczarki umyć i pokroić w cienkie paski osolić,kiełbasę obrać ze skórki pokroić w kostkę ugotowany ryż na sypko wymieszać z groszkiem,kiełbasą i pieczarkami,przyprawić do smaku ,przygotowaną mieszaninę włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem,wyrównać i zalać sosem przygotowanym poprzez wymieszanie trzepaczką mleka,jajka i śmietany,powierzchnię ryżu posmarować masłem można posypać startym serem i zapiec w piekarniku ok.15min.podawać potrawę zaraz po zapieczeniu posypaną natką pietruszki lub rzeżuchą,dodatkiem do potrawy będzie sos śmietanowy oraz surówka lub gotowane warzywa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Pyszny obiad
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !