Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż zapiekany z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 szkl.
parówki 0,3 kg
groszek zielony 2 szkl.
pieczarki 0,1 kg
śmietana 1/2 szkl.
jajko 1 s
mleko 1 szkl.
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ryż zapiekany z kiełbasą

pieczarki umyć i pokroić w cienkie paski osolić,kiełbasę obrać ze skórki pokroić w kostkę ugotowany ryż na sypko wymieszać z groszkiem,kiełbasą i pieczarkami,przyprawić do smaku ,przygotowaną mieszaninę włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem,wyrównać i zalać sosem przygotowanym poprzez wymieszanie trzepaczką mleka,jajka i śmietany,powierzchnię ryżu posmarować masłem można posypać startym serem i zapiec w piekarniku ok.15min.podawać potrawę zaraz po zapieczeniu posypaną natką pietruszki lub rzeżuchą,dodatkiem do potrawy będzie sos śmietanowy oraz surówka lub gotowane warzywa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 20.03.2011 18:57
super zapiekanka
IKrakowianka 20.03.2011 17:22
Pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak