Sposób przygotowania

Łopatkę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę 1x1cm. Pomidory można ale nie trzeba zmiksować blenderem, paprykę pokroić w kosteczkę, cebulę w grubszą kostkę.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki płaski smalcu następnie na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę, mieszamy aż się zeszkli. Odstawiamy na chwilę z ognia żeby przestygło i dodajemy łyżkę mielonej słodkiej papryki (gdy wsypiemy paprykę na gorący tłuszcz wtedy nam się przypali i będzie gorzka), zalewamy łyżką wody i mieszamy, znów stawiamy na gazie i wrzucamy mięso. Dusimy pod przykryciem około 60min aż mięso będzie prawie miękkie wtedy dodajemy paprykę pokrojoną w kosteczkę i całość dusimy do miękkości około 20 min. przed podaniem doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Smacznego d(-_-)b podawać z czym się lubi

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !