Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z ryżem, ogórkiem, cebulą, tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
ogórek konserwowy 4 szt
pęczek natki pietruszki 1/2
keczup pikantny
majonez
sól, pieprz
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
ryż 2 (w torebkach)

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z ryżem, ogórkiem, cebulą, tuńczykiem

ryż ugotować-wystudzić.
ogórki, jaja, cebulę pokroić w drobną kostkę.
tuńczyka odcedzić.
sałatkę układac warstwami
I ogórki- keczup
II 1/3 ryżu - majonez
III cebula
IV 1/3 ryzu- majonez
Vjaja- majonez
VI ostatnia porcja ryżu - majonez
VII tuńczyk- keczup, posypać posiekaną natką pietruszki

sałatke schłodzić
każda wartswę posolić i popeprzyć do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 10.02.2011 18:32
fajne danei na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak