Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żelki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

torebki owocowego suszu 2
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżżek
Kwas cytrynowy Prymat 1\\2 łyżeczki
łyżeczka słodziku w proszku
woda 1\2 szkl (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Żelki

Do garnuszka nie wielkiego wlewamy gorącą wodę a następnie susz , tylko nie herbata !Czekamy z 1- minutek, następnie wyjmujemy torebki, dodajemy żelatynę , kwasek is łodzik i wstawiamy na gaz , bardzo malutki. Mieszamy , tylko nie dopuszczamy do wrzenia .Mieszankę przelewamy do foremek i wstawiamy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

WiktoriaGotuje 02.08.2012 14:25
rewelacja
Miki 19.03.2012 08:32
mniam
smakoszek 02.10.2011 18:03
super
bursztynek 06.03.2011 23:16
świetny pomysł dzieciaki będą zachwycone!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak