Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Gotujemy przez 5 min w lekko osolonej wodzie i odcedzamy. Na patelni smażymy boczek pokrojony w kostkę i cebulę pokrojoną w talarki. Wcześniej namoczone grzyby kroimy w paseczki i dorzucamy do smażącego się boczku. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą wkładamy ziemniaki, boczek z cebulą i grzybami oraz jajka pokrojone w plasterki. Każda warstwę posypujemy startym serem. Śmietanę mieszamy z mąką i wodą z moczenia grzybów, zagotowujemy i polewamy wierzch zapiekanki. Pieczemy w temp. 200°C przez ok 35-45 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Fajna zapiekanka ale te jajka bym sobei darował ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !