Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z ananasem i selerem naciowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 4płaty
pieprz
cebula
seler naciowy 6łodyg
ananas z puszki 6plastrów
majonez 1/2szkl
sól

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z ananasem i selerem naciowym

Śledzie pokroić w cienkie paski,oprószyć pieprzem,odłożyć.Cebulę pokroić w cienkie piórka,seler w kostkę,obgotować razem we wrzątku ok.3min.,osączyć na sitku.Ananasy pokroić w kostkę.Składniki delikatnie wymieszać.Do majonezu wlać część zalewy z ananasów ok.1/3szkl.Doprawić solą i pieprzem.Sosem polać śledzie wymieszane z ananasem i selerem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak