Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta modra do słoików wg Teściowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 5 szklanek
ocet 10 % 3/4 szklanki
cukier 2 łyżki
sól 1 łyżka
kapusta czerwona 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta modra do słoików wg Teściowej

Kapustę drobno szatkujemy i nakładamy do słoików bardzo ciasno. Z wody, octu, cukru, soli, ziela i liścia robimy zalewę wszystko zagotowując. Gorącą zalewą zalewamy kapustę w słoikach. Pasteryzujemy 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 14.03.2012 20:56
Samo zdrowie.
iknkirke 17.12.2011 13:54
dobra
Izabela/bella81 15.07.2011 10:21
wykorzystam przepis :)
Ania67 28.06.2011 22:13
super
ben-ka 19.04.2011 13:51
tak jeszcze nie robiłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak