Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka francuskie z nadzieniem jabłkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płat ciasta francuskiego 1
jabłka 4
cynamon Prymat
cukier do posypania i do smaku
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka francuskie z nadzieniem jabłkowym

Ciasto rozwijamy i pociąć na prostokąty . Jabłka obieramy i ścieramy na tartce . Na każdym pociętym kawałeczku kładziemy po sporej łyżeczce jabłka , posypujemy cynamonem i cukrem sklejamy. Wierzch kilkakrotnie nacinamy , smarujemy rozkłóconym jajkiem i układamy na blaszce wyłożonym sreberkiem.Pieczemy krótko cały czas pilnując w temp. 220 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 24.05.2012 09:12
to moje ulubione
babcia
babcia 24.05.2012 09:12
to moje ulubione
ewaa 21.01.2012 22:03
super
ElizaT 20.02.2011 22:28
wyglądają na takie delikatne w smaku
RenataZ-et 28.12.2010 11:03
Wyglądają na prawdę bardzo apetycznie. Mam ciasto francuskie i chyba dzisiaj zrobię te ciasteczka na deser :)
Natalia/tubisiek 30.11.2010 08:12
uwielbiam połączenie jabłka z cynamonem :)
Margo1 29.11.2010 20:08
przepyszne te ciasteczka , upiekłam je na imieniny siostry była zadowolona .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak