Sposób przygotowania

Zagotować wodę. Dodać mleko i maślankę. Podgotować 10 minut na bardzo małym ogniu. Przyklepać mąką i przyprawić solą do smaku. Ziemniaki podsmażyć na smalcu i dodać do zupy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aeksandra

    widzę że twoja teściowa też lubi gotować;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ostatnio dostałem w swoje łapki Jej zeszyt kucharski więc zaszalałem z przepisami :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    myslałam ze to juz prawie zapomniana zupa a tu proszę :) czasami też ja gotuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Moja Babcia robiła podobną...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    Czyż tak pod Warszawą nie jadają?
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    ciekawa zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !