Sposób przygotowania

W garnku gotujemy wodę z masłem .Wsypujemy mąkę ,kakao i szczyptę soli .Ucieramy gładką masę .Zdejmujemy z ognia ,lekko studzimy i wbijamy 4 jaja.przekładamy masę do szprycy i robimy kleksy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 230 8 C .miedzy kulkami musi byc 5 cm odstępu.Pieczemy 25 minut.Po wyjęciu ciastek studzimy je przekrawamy na pól .Ubijamy śmietanę z dodatkiem cukru i mixu . Napełniamy śmiataną ,posypujemy cukrem pudrem i podajemy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    SUPER
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takich nie jadłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takich nie jadłam jeszcze.
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Wspaniałe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne ptysiaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !