Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódeczki z cykorii nadziewane rodzynkami i mięsem kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cykorie 3 sztuki
rodzynki do smaku
filet z kurczaka 300 gram
serek homogenizowany 1 opakowanie
szczypiorek usiekany 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
olej do smażenia
papryka szczypta
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łódeczki z cykorii nadziewane rodzynkami i mięsem kurczaka

Rodzynki moczyć w letniej wodzie około 30 minut. W międzyczasie cykorie umyć, obrać i rodzielić liście. Filety pokroić w małą kostkę i przysmażyć na patelnii z dodatkiem oleju(aż będą miękkie). Usmażone mięso wsypać do miski i wymieszać z rodzynkami i serkiem homogenizowanym. Do miseczki wlać ocet, olej (około 5 łyżek), wsypać posiekany szczypiorek i odrobinę papryki w proszku, a także sól i pieprz do smaku- wszystko dokładnie połączyć. Na przygotowane liście cykorii nakładać farsz z mięsa, rodzynek i serka, a nawierzchu polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak