Sposób przygotowania

Na blachę położyć papryki i piec je 25 minut( w połowie pieczenia trzeba je odwrócić, aby nie były z 1 strony tylko przyrumienione). Po wyjęciu z piekarnika od razu papryczki wsadzić do rękawa lub folii i szczelnie go zamknąć. Poczekać, aż papryki ostygną. W międzyczasie pomidory obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Gdy papryki ostygną, wyjąć je z rękawa i obrać ze skórki, pozbawić nasion i pokroić w paski. Pokrojone pomidory rozmieść pomiędzy papryki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Posypać nim upieczone papryki. Na końcu polać warzywa odrobiną oliwy, soku z cytryny i doprawić do smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !