Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna wieprzowinka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 800 g
tłuszcz 50 g
białe wino 1 kieliszek
sól, pieprz
koncentrat pomidorowy 30 g
czosnek roztarty z solą 2 ząbki
boczek 120 g
cebula 140 siekana
korniszony 120 drobno pokrojon

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna wieprzowinka

Umyte mięso pokroić w paski długości 5cm. Boczek podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę, a gdy uzyska złoty kolor,
dodawać koncentrat pomidorowy i czosnek. Chwilę gotować, dodać mięso i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać wino,
korniszony i dusić 5 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.04.2013 20:37
bardzo smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak