Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
ocet winny 1/3 l
woda 1/4 l
cukier 2 łyżki
ziele angielskie 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3
sól
grzyby 1 różne rodzaje

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Gotujemy litr wody z łyżeczką soli i pokrojona cebulą .Wrzucamy umyte grzyby i gotujemy prawie do miękkości.Wyjmujemy ,osączamy i wkładamy do słoika .Ocet gotujemy z e szklanka wody ,cukrem,zielem angielskim ,pieprzem i liścmi laurowymi 1/2 łyżeczki soli.Zalewę studzimy ,zalewamy nią grzyby .Słoiki zamykamy i odstawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 07.03.2014 18:49
pyszne grzybki
olkaaa 13.01.2014 07:35
uwielbiam grzyby
fictor123 16.12.2012 06:57
bardzo lubię
BernadettaP 11.04.2012 09:56
Mam jeszcze 2 słoiczki w spiżarni i czekają na specjalną okazję, bo mi ich szkoda ...
misia53 25.01.2012 13:02
jak ja lubi? takie grzybki...
Maniek2 23.01.2012 20:59
lubię takie
bercik1 18.11.2011 23:32
Bardzo lubię takie grzyby
IlonaAlbertos 18.11.2011 21:49
Nie może ich zabraknąć w moim domu.
Mati13 04.11.2011 17:58
pyszne
IZABELA29 23.08.2011 08:55
1 kg
barbara11561 22.08.2011 11:48
PYSZNE TAKIE LUBIĘ
ben-ka 27.12.2010 21:34
Coś mało tych grzybków chyba nie zbierałaś tej jesieni:)
Margo1 02.12.2010 07:39
ostatni wyjęłam do obiadu
Sylwia88 29.11.2010 19:38
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak