Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z kleiku ryżowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kleik ryżowy 1 op
cukier puder 1 szkl
margaryna 30 dag
jaja 4 szt
wiórki kokosowe ok 8 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z kleiku ryżowego

Miękką margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodawać kolejno po jednym żółtku, proszek do pieczenia i stopniowo wsypywać kleik.
Białka jajek ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać łyżką na gładką masę.
Łyżeczką nabierać porcje ciasta i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Na wierzchu każdego ciasteczka można ułożyć rodzynkę lub orzecha.
Wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 180 st.C piec przez około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 15.10.2011 10:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak