Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w marynowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 30 g
ziarna pieprzu kilka
sól
wypatroszone pstrągi 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
Goździki całe Prymat 3 szt.
ocet winny 0,75 szkl.
oliwa 3 łyżki
cebula 200 g
papryka marynowana 2 strąki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w marynowana

Pstrągi skropić octem i zostawić na godzinę. Rybę gotować około 20 min. w osolonej wodzie, zostawić w wywarze do ostudzenia.
Po wyjęciu z wywaru ułożyć na półmisku. Ocet wymieszać z 1 i 1/2 szklanki wywaru, dodać korzenie, cebulę, oliwę i zagotować.
Przestudzoną marynatą zalać rybę, dodając paprykę. Wstawić do lodówki na 24 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 02.04.2012 19:20
mniamm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak