Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mleko 250ml
drożdże 2dag
mąka 2 i 1/2szkl
jajko 2
sól
Farsz:
cebule 2
olej
pieczarki 1/2kg
sól
pieprz
przecier pomidorowy 2łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 5łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z pieczarkami

Ciepłe mleko wymieszać z drożdżami,mąką,jajkiem,solą,wyrobić ciasto.Odstawić do wyrośnięcia.Cebulę posiekać,zeszklić na oleju.Dodać posiekane pieczarki,sól,pieprz,przecier,wymieszać.Dusić,aż odparuje nadmiar wody.Ostudzić.Ciasto rozwałkować,wyciąć krążki,nałożyć farsz,zlepić.Ułożyć na natłuszczonej blasze,odstawić do wyrośnięcia.Posmarować pozostałym,rozmąconym jajkiem.Piec 30min w 180stopniachC.Brzegi pierogów zwilżyć,obtoczyć w papryce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak