Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z płatkami ryżowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z warzyw 6 szkl
czosnek 3 ząbki.
masło 50 g
sól
cukier, 1 łyżeczka
płatki ryżowe 120 g
natka pietruszki 1 łyżeczka
cebula 100 g
koncentrat pomidorowy 75 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z płatkami ryżowymi

Cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z roztartym z solą czosnkiem, podlać wywarem i dusić
pod przykryciem. Ryż ugotować do miękkości w wywarze i przetrzeć razem z uduszonym koncentratem i cebulą. Rozcieńczyć wywarem,
doprawić do smaku solą i cukrem. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak