Sposób przygotowania

Zagnieść składniki ciasta,dodając po trochu wodę 250ml.Wstawić na 1godz do lodówki.Mięso i wątróbki pokroić.Cebulę posiekać.Bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć,zemleć 2 razy z mięsem,wątróbkami oraz cebulą.Dodać jajka,posiekaną natkę,przyprawę do pasztetów,wymieszać.Ciasto rozwałkować na grubość ok.3mm.Natłuszczoną formę wyłożyć ciastem tak,aby wystawało 3cm ponad brzeg.Tak przygotowaną foremkę napełnić farszem,brzegi uformować,posmarować rozmąconym jajkiem.Zbędne kawałki ciasta odkroić,zagnieść,wyciąć z nich gwiazdki,ułożyć na wierzchu pasztetu.Też posmarować jajkiem.Pasztet piec 1,2godz. na początku w 230stopniC,a gdy ciasto się przyrumieni,zmniejszyć temp.do 180stopniC.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !