Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jarska paella

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1szkl
pomidory 4
cebula
ząbki czosnku 3
papryka czerwona
papryka zielona
papryka żółta
pieczarki 20dag
oliwa 3łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2łyżeczki
sól
pieprz
makrela wędzona

Przepis i sposób przygotowania na: jarska paella

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kurkumy,osączyć.Pomidory sparzyć,obrać ze skóry,pokroić w kostkę.Cebulę i czosnek posiekać,papryki pokroić i paski,pieczarki w plasterki.Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebule z czosnkiem,dodać pieczarki,smażyć chwilę,mieszając.Wrzucić papryki i pomidory,wymieszać,smażyć chwilę.Włożyć ryż,podlać gorącym bulionem,oprószyć przyprawami.Smażyć na małym ogniu ok.10min.,od czasu do czasu mieszając,aż ryż wchłonie cały płyn.Dodać obraną ze skóry i ości rozdrobnioną makrelę,wymieszać,przyprawić do smaku,podgrzewać jeszcze przez 3min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 24.05.2011 09:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak