Sposób przygotowania

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kurkumy,osączyć.Pomidory sparzyć,obrać ze skóry,pokroić w kostkę.Cebulę i czosnek posiekać,papryki pokroić i paski,pieczarki w plasterki.Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebule z czosnkiem,dodać pieczarki,smażyć chwilę,mieszając.Wrzucić papryki i pomidory,wymieszać,smażyć chwilę.Włożyć ryż,podlać gorącym bulionem,oprószyć przyprawami.Smażyć na małym ogniu ok.10min.,od czasu do czasu mieszając,aż ryż wchłonie cały płyn.Dodać obraną ze skóry i ości rozdrobnioną makrelę,wymieszać,przyprawić do smaku,podgrzewać jeszcze przez 3min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !