Sposób przygotowania

Przygotowaną porcje zalać zimną wodą, dodać sól, włoszczyznę i gotować nawolnym ogniu 2 godz. Następnie wyjąć porcję i wloszczyznę z rosołu. Jaja wybić do naczynia idodać mąkę i roztrzepać do jednolitej masy. Masę jajeczną wlać cienkim strumieniem do gotującego się rosołu. Dodać przyprawy i posypać zieloną pietruszką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię taką zupkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    taki rosołek jest pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    w sam raz na ten mróz :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    moje też
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    bardzo smaczny
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    hehe....też taki robię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !