Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura pomarańczowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 8
cytryny 2
cukier 1 1/2szkl
Imbir mielony Prymat 2łyżeczki
skórka z pomarańczy i cytryn
whisky 1kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura pomarańczowa

Pomarańcze i cytryny wyszorować i obrać ze skórek.Pokroić je na duże kawałki i usunąć pestki.Do pół szklanki wody dodać cukier i ugotować syrop.Dodać pokrojone owoce oraz imbir.Smażyć,aż masa stanie się jednolita.Ze skórek skroić biały miąższ.Następnie pokroić je na cienkie paseczki.Dodać do masy owocowej i smażyć,aż będą miękkie.Wlać whisky.Wymieszać.Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 22.03.2011 13:57
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak