Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z mięsem i kaszą gryczaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na ciasto:
mąka 450 gr
olej 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wrzątek 300 ml
Nadzienie:
mięso pieczone 100 gr
mięso gotowane 100 gr
mięso mielone 100 gr
kasza gryczana 2 szk, gotowanej
grzyby leśne 200 gr mrożone
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
cebula 0,5 szt
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Sos imbirowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z mięsem i kaszą gryczaną

Mięso mielone przysmażyć z cebulą i grzybami, dodać sól, pieprz, imbir i zioła prowansalskie.
Przestudzić.. Do pojemnika robota włożyć mięso pieczone i gotowane, zmielić, dodać przysmażone mięso z grzybami, oraz jajko i sos imbirowy, wszystko dobrze zmielić.
Zmielone nadzienie wymieszać z kaszą gryczaną.

Przygotować ciasto;
Mąkę wymieszać z proszkiem i olejem zalać wrzątkiem i wymieszać łyżką. Kiedy odrobinę przestygnie zagnieść ciasto ..


Wałkować, wycinać szklanką krążki i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku, podawać z tłuszczem i przyrumienioną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 07.05.2012 22:00
apetycznie wyglądają
ewelinapac 03.12.2010 15:28
smaczne, też bardzo je lubię
MAŁGORZATA108 29.11.2010 17:39
Bardzo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak