Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa węgierska Teściowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2
por 1
seler 1
pietruszka 2
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
ziemniaki 5
łopatka bez kości 30 dag
pieczarki 25 dag
papryka konserwowa 3
cukier
keczup pikantny 1 łyżka
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa węgierska Teściowej

Warzywa kroimy w kostkę podobnej wielkości gotujemy w wodzie z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego i pieprzu kolorowego. Po chwili dodajemy ziemniaki pokrojone w również w kostkę. Po 6 minutach dodajemy paski łopatki i pieczarek podsmażone na oleju. Na koniec dodajemy paprykę konserwową pokrojoną w większą kostkę. Całość przyprawiamy papryką ostrą, keczupem i odrobiną cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 18.05.2012 21:43
konkretna zupa
edyta44 15.11.2011 09:30
smaczna
Joanna108
Joanna108 04.10.2011 10:24
moje klimaty
ewaa 10.05.2011 21:35
pyszna
Ewa111 01.05.2011 14:11
pyszną zupę robi twoja Teściowa
pioge7 06.12.2010 10:46
doskonałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak