Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, drożdże wymieszać z 1 łyżką mąki, cukru i mleka odstawić do wyrośnięcia.
Mąkę przesiać do miski, dodać rozczyn i żółtka, wyrobić ciasto, dodać stopione masło i jeszcze wyrabiać , odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkować na cienkie placki, każdy placek posmarować marmoladą i zwinąć w rulon, delikatnie kroić w krążki około 2 cm. Przekładać na posmarowaną tłuszczem blachę i piec na złoty kolor w gorącym piekarniku.
Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Bardzo apetyczne.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo dobre ,wypróbowałam ten przepis kilka razy i można go robić z różnym nadzieniem .
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    hmmm pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !