Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak karmelowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 kg
masło 2 łyżki
miód 2 łyżki
cukier brązowy 1 łyżeczka
cynamon 1/2 łyżeczka
Goździki całe Prymat 1 sztuka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
pieprz czerwony
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak karmelowy

Kurczaka oczyszczamy, osuszamy. Nacieramy sola, pieprzem i wegetą. Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Roztapiamy masło, dodajemy miód, cukier, cynamo, rozgnieciony goździk. Kurczaka obsmażamy i przekładamy do naczynia do zapiekania i polewamy sosem. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 28.04.2012 12:43
super
aginaa 15.12.2010 15:53
musi byc pyszny
Bagatelka
Bagatelka 15.12.2010 15:27
lubie takie połączenia smaków - fajny przepis :)
Tomek16 03.12.2010 14:59
apetyczne
pacpaw 30.11.2010 22:34
ciekawy sposób na połączenie mięsa z glazurą
anja3107 30.11.2010 15:08
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak