Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki konserwowe Teściowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 6 kg
cebula 6
ząbki czosnku 6
sól 3 łyżki
woda 6 szklanek
ocet 10 % 2 szklanki
cukier 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki konserwowe Teściowej

Buraki drobno szatkujemy lub trzemy. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek. Z wody, octu, cukru, goździków i listków robimy zalewę i gotujemy na małym ogniu przez 10 min. Przecedzamy i zalewamy ją buraczki. Odstawiamy na 24h. Następnie nakładamy do słoików osobno buraczki osobno sok. Pasteryzujemy 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 21.06.2012 23:48
smaczne buraczki
Grażyna13 22.09.2011 14:27
Smakowite !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak