Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1/2 kg
przecier pomidorowy 3 łyżki
bazylia 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
oliwa 3 łyżki
sól, pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka

Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem, kroimy w 4 cm paski. Nacieramy przyprawami. łączymy przecier pomidorowy, miód, bazylię, paprykę oraz zgnieciony czosnek. Powstałą pastą smarujemy paski mięsa i zawijamy. Nadziewamy na wykałaczkę. Nacieramy oliwą i pieczemy ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 13.07.2012 04:22
dobre
halina17 29.11.2010 18:28
Fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak