Sposób przygotowania

Paprykę kroimy w paski i ciasno układamy w słoiku. Wodę, cukier, ocet i sól zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu 10 minut. Do każdego słoika władamy kilka plasterków cebuli, ząbek czosnku, ziele angielskie, gorczycę, pieprz, dodajemy 1 łyżeczkę oleju i zalewamy gorącą zalewą. Pasteryzujemy 15 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super papryczka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    też tak robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Paprykę konserwową zawsze kupuję. Zrobiona domowym sposobem, jest zdrowsza, a dobrze doprawiona - smaczniejsza.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !