Sposób przygotowania

Pierogi lekko podsmażyć na patelni na 2łyżkach masła,aż się zarumienią i odstawić pod przykryciem.Obrać i posiekać 1 cebulę,a następnie zeszklić ją na 1,5łyżki masła.Na bazie zeszklonej cebuli przygotować sos:dodać do niej mąkę,wymieszać i zasmażyć.Następnie rozprowadzić bulionem oraz śmietaną,po czym wymieszać i zagotować.Do ciepłego sosu dodać żółty ser i mieszać,aż się stopi.Następnie całość doprawić do smaku solą i pieprzem.Na reszcie masła podsmażyć talarki z pozostałych cebul i pokrojone kawałki pieczeni.Pierogi ułożyć w brytfannie,przełożyć mięsem,cebulą,polać sosem.Zapiekać 20min w 180stopniachC.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !