Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odsmażane kluski Eli z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pozostałych z obiadu 8-10 klusek śląskich
cebula 1
jajko 2
łyżka masła 1
sól do smaku
ogórek kiszony 1

Przepis i sposób przygotowania na: Odsmażane kluski Eli z jajkiem

Cebulę posiekać,kluski pokroić w plastry.Na patelni roztopić masło,dodać cebulę i przesmażyć.Do cebuli dodać kluski i smażyć,aż kluski się przyrumienią.Jajka roztrzepać,wlać do klusek,doprawić solą,pieprzem,wymieszać i smażyć aż jajka się zetną.Kluski podawać z ogórkiem kiszonym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 10.01.2011 01:47
smacznego..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak