Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, pod koniec ucierania dodać po 1 łyżce wody. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubite białka delikatnie przełożyć do żółtek i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Wylać na blachę . Piec 20-25 min. w 200 stopniach. Wystudzić , nasączyć sokiem z cytryny.
Budynie z mąką ziemniaczaną i cukrem ugotować na mleku, wystudzić. Margarynę ubić na puszystą masę dodawać powoli budyń. Gotową masę przełożyć na biszkopt, na to wyłożyć krówkę z puszki. Następnie ubić śmietanę ze śmien-fixami i cukrem pudrem. Wyłożyć na całość. Posypać startą czekoladą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !