Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śliwki suszone 1 opakowanie
przyprawy wg gustu

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką

Długim, ostro zakończonym nożem nacinamy kieszeń w środku mięsa, najlepiej z jednej i z drugiej strony schabu tak, aby oba nacięcia spotkały się i utworzyły tunel. Mięso natrzec przyprawami. W środek mięsa włożyć śliwki, odstawic na kilkanaście godzin w chłodne miejsce. Mięso zawinąć w folię lub włożyć do rękawa i piec ok. 1,5 godz. w temp 180-200C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 11.05.2013 20:35
pycha mięsko
Ada-Gaba 25.10.2012 07:50
wyśmienite
Dorian 01.06.2012 10:49
domowy najlepszy
Renia1 13.10.2011 15:34
uwielbiam taki schab chociaz i tak zawsze wyciagam sliwki ;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak