Sposób przygotowania

Długim, ostro zakończonym nożem nacinamy kieszeń w środku mięsa, najlepiej z jednej i z drugiej strony schabu tak, aby oba nacięcia spotkały się i utworzyły tunel. Mięso natrzec przyprawami. W środek mięsa włożyć śliwki, odstawic na kilkanaście godzin w chłodne miejsce. Mięso zawinąć w folię lub włożyć do rękawa i piec ok. 1,5 godz. w temp 180-200C

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    uwielbiam taki schab chociaz i tak zawsze wyciagam sliwki ;p
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    domowy najlepszy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyśmienite
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pycha mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !