Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka Eli z sosem sojowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselki 1/2 kg
sól do smaku
łyżeczka cukru 1
łyżki masła 2
orzechów włoskich łuskanych 15 dkg
sosu sojowego Tao Tao 2 łyżki
czosnku granulowanego Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka Eli z sosem sojowym

Brukselkę oczyścić i umyć.W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i cukru,włożyć brukselki i gotować na pół miękko.Brukselki odlać,przepłukać zimną wodą i odsączyć.Jeżeli brukselki są duże to przekroić je na połówki.Orzechy dość grubo posiekać.Na patelni roztopić masło,dodać brukselki i chwilę smażyć.Na patelnię dodać orzechy,wlać sos sojowy,doprawić pieprzem,czosnkiem i jeszcze chwilę razem przesmażyć.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 12.12.2011 22:11
mniam apetyczne
Ewa104 28.07.2011 10:52
Moja córka uwielbia brukselkę a ja sos sojowy.Wspaniały kompromis dla nas obu.
Tomek16 11.12.2010 14:15
lubię brukselkę
Justyna70 09.12.2010 08:48
dla mnie rewelacja! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak