Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć na noc, potem odlac wodę, zalać swieżą i ugotować do miękkości. Posolić pod koniec gotowania. Odcedzić, przetrzec przez sito lub zmiksować. Pieczarki pokroić w paski, dodać trochę oleju i wody, wstawić do kuchenki w odpowiednim naczyniu na 20 min na 700 W. Potem dodać warzywko, sól i pieprz, ostudzic, odcedzic i posiekac na drobne kawałki. Cebulę pokroic w drobna kostkę i zeszklić na oleju.
W dużej misce zmieszać fasolę, cebule i pieczarki, dodac odciśniętą i rozdrobniona bułkę, doprawić majerankiem, gałką i jeśli trzeba sola i pieprzem. Mozna dodac jajko jako spoiwo. Włożyć do odpowiedniego naczynia.Posypać po wierzchu tartą bułką, polac rozcieńczonym sosem sojowym lub przyprawą do zup w płynie - uzyska sie apetyczna skórke na wierzchu. Wstawić do kuchenki na 15 min na 600 W lib do piekarnika na 180 C na pol godziny. Dobry na ciepło i na zimno.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super pomysł do ulubionych!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ciekawy przepis
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jadłam kiedyś pasztet z soi i był naprawdę smaczny - koniecznie muszę wypróbować fasolkowy - ciekawe jak smakuje
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pewnie mi mi smakował.
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ententoli , brzuch mnie boli ale pasztet chcę z fasoli......
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto spróbować ...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anka1

    na pewno spróbuję :D
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    zrobię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno był smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !