Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzoną rybą i cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 mała główka
pomidor 3 sztuki
cebula 1 sztuka
makrela wędzona 1 mała sztuka
olej 3 łyżki
cytryna 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzoną rybą i cebulką

Liście sałaty umyć, porwać na małe kawałki, przełożyć do salaterki. Pomidory pokroić na cząstki, wyciąć stwardniałe kawałki. Cebulę obrać, pokroić na pierścienie.
Z ryby zdjąć skórę , wyjąć ości, kawałkami mięsa i pomidorów przekładać sałatę. Posypać cebulką. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Skropić olejem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak