Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz segetyński

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 0,25 kg
smalec 3 łyżki
cebula 4 szt.
marchew,pietruszka 1 szt.
konserwa z papryki i pomidorów 3 łyżki
ziemniaki 1 kg.
czosnek 1 ząbek
kminek Prymat 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz segetyński

mięso umyć osączyć,pokroić w niewielkie plastry.zbić każdy tłuczkiem i lekko podrumienić na części smalcu,obraną cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na pozostałym tłuszczu dodać do mięsa wraz z drobno posiekanym czosnkiem,opruszyć papryką posolić podlać lekko wodą i udusić pod przykryciem,marchew i pietruszkę pokroić w grubą kostkęok.1cm.dodać do podduszonego mięsa i dalej gotowac nie podlewając wodą,umyte i pokrojone ziemniaki dodać do mięsa gdy warzywa będą miękkie dodać LECSO i doprawić do smaku,posypać posiekaną natką pietruszki,podawać z surówką lub sałatą warzywną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.01.2014 13:06
świetne danie
Wacław 12.04.2013 10:01
jadłem go ,jest pyszny !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak