Sposób przygotowania

mięso umyć osączyć,pokroić w niewielkie plastry.zbić każdy tłuczkiem i lekko podrumienić na części smalcu,obraną cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na pozostałym tłuszczu dodać do mięsa wraz z drobno posiekanym czosnkiem,opruszyć papryką posolić podlać lekko wodą i udusić pod przykryciem,marchew i pietruszkę pokroić w grubą kostkęok.1cm.dodać do podduszonego mięsa i dalej gotowac nie podlewając wodą,umyte i pokrojone ziemniaki dodać do mięsa gdy warzywa będą miękkie dodać LECSO i doprawić do smaku,posypać posiekaną natką pietruszki,podawać z surówką lub sałatą warzywną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    jadłem go ,jest pyszny !
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !