Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z pigwy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 1/2 kg
cukier 1 kg
sok z cytryny 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z pigwy

Pigwę oczyszczamy, usuwamy pestki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Zalewamy niewielką ilością wody i dusimy aż owoce będą miękie. Gdy nadmiar wody odrobinę wyparujemy dodajemy cukier i jeszcze kilka minut gotujemy. Dodajmey sok z cytryny, mieszmay. Gorące przekładmay do słoików. Pasteryzujmemy 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.07.2011 22:15
Z tym ścieranie to kłopot, bo po wydrylowaniu pestek jest mała część

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak