Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso od szynki wieprzowej
boczek wędzony
ogórki kiszone
cebula
sól i pieprz
olej do smażenia
mąka do zaprawienia sosu
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy

Mięso myjemy i kroimy na plasterki o grubości ok 0.5 cm. Następnie rozbijamy je na cieniutkie plasterki. Każdy plaster solimy i pieprzymy od wewnętrznej strony.
Układamy na nie: kawałek boczku, ogórka i pokrojoną w kostkę cebulkę.
Ściśle zawijamy i przekłuwamy wykałaczką. Tak przygotowane zraziki przysmażamy na rozgrzanej patelni. Po zarumienieniu przekładamy je do garnka i zalewamy wodą.
Na patelni przysmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę i zalewamy ją wodą.
Po zagotowaniu przelewamy to na nasze zrazy. Gotujemy ok 1 godz.
Po tym czasie wyjmujemy zraziki a sos zaprawiamy mąką oraz solimy i pieprzymy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 17.01.2013 07:39
super
smakowita 11.09.2012 19:01
bardzo smaczne
agam26 16.07.2012 11:52
moja mama robi podobnie i są pyszne
Justa32 19.06.2012 08:36
mniam...!!!!!!!!
Justyna223 09.05.2012 08:33
mmmm
anulka69 07.05.2012 14:21
pycha
Barbara33 04.04.2012 10:23
często robię
BozenA 10.03.2012 11:20
mmmm
BozenA 10.03.2012 11:20
mmmm
jeta72 27.11.2011 00:06
pyszne
matii6 26.02.2011 16:40
smaczne
Anna169Hosz 14.01.2011 23:37
Wieki nie jadłam, a bardzo lubię.
krzyniu1984 09.12.2010 08:30
bardzo je lubię!
ElizaT 04.12.2010 14:36
musiały wyśmienicie smakować :)))
jarek4 30.11.2010 21:36
bardzo lubię
Margo1 29.11.2010 19:28
bardzo lubię takie smakołyki
misia53 29.11.2010 18:42
Zrazy Natalka pięknie zrobiła i nimi tutaj wszystkich zwabiła!
alaaa 29.11.2010 18:03
do tego kluski i kapusta pycha
MAR3STA 29.11.2010 17:24
smakowicie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak