Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

węgierska potrawa z ryżu,kapusty i mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 0,2 kg
kiełbasa 1 laska
smalec 1/2 kost.
cebula 3 szt.
śmietana 3/4 szkl.
ryż 1 szkl.
czosnek 4 ząbki
sól,pieprz,papryka miel.
kapusta kiszona 0,5 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: węgierska potrawa z ryżu,kapusty i mięsa

kwaszoną kapustę zalać wodą,gotować ok.15min.oczyszczone i umyte mięso pokroić i zemleć w maszynce,cebulę drobno posiekać,zmielone mięso wymieszać z czosnkiem i zarumienioną na tłuszczu cebulą,chwilę poddusić,przyprawić solą,pieprzem i pepryką,kiełbasę obrać ze skórki,pokroić w cienkie plasterki,niski płaski rondel lub prodiż wysmarować tłuszczem i układać w nim składniki potrawy warstwami:kapusta,kiełbasa,ugotowany ryż na sypko,mięso,ryż,kapusta,po napełnieniu naczynia wyrównać zalać śmietaną i zapiec w piek.200st.ok.45min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 10.05.2013 21:21
Pyszny przepis
Motorek 09.03.2012 10:42
super
Robert10 11.06.2011 22:11
brzmi smacznie
teresa18 07.06.2011 12:11
aromatyczna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak